Thursday, 19 November 2015

BTS is BACK!!!! #NeverMind

Assalamualaikum, hye holla.. Annyeonghaseyo!!!!

hahahahahahahaha gedik2 fangirling sat.
huwarghhh!!!! Can't wait for their comeback!!
#NeverMind was trending since the track of nevermind come out. 
hahaha...oh my goodness!! like seriously, after that surprise they did another surprise...
it is BTS_bighitofficial instagram. thank god! 
They will made my day everyday like seriously hahahaha!! lol...
 Long wait for them. But seriously I hope they didn't open an instagram by their own. 
I mean each of them had their own account. Its such a bit hard for me to always stalk one by one of their account. But I know, BTS is a family. they always share each other and being together. Like their twitter. They always update by one account only. Its enough for us as A.R.M.Y that always follow their news and update about them. Hoping they will be the biggest artist as BigBang, EXO, Vixx, and  more more more..... They were JJangg!! hahahahahaha...

Don't misunderstanding me, down here is just their comeback for DOPE as you know. Before this, they become so so so the best and so attractive with DOPE concept. Even un-kpoppers also love their comeback (DOPE). Their skill of dance become more more more skillful. I love them. That's all I can say. hahahahaha
ahh don't forget to vote them for MAMA 2015. I really hope I can see them on MAMA jeball !!


Hwaiting BTS hwaiting !! 
Fighting A.R.M.Y fighting!! 




from left : 

Rap Monster (Kim Nam-Joon; 김남준) - Leader, Rapper
Jungkook (Jeon Jungkook; 전정국) - Vocalist, Rapper, Dancer
V (Kim Tae-Hyung; 김태형) - Vocalist
Jimin (Park Ji-Min; 박지민) - Vocalist, Dancer
Suga (Min Yoon-Gi; 민윤기) - Rapper
Jin (Kim Seok-Jin; 김석진) - Vocalist
J-Hope (Jung Ho-Seok; 정호석) - Rapper, Dancer 





That's all for today. I will update more after this. okay. bye-bye.
Annyeong!! 



P/s: Suddenly fefeeling mcm blogger kpop yg pdahal saja2 je update lol hahahaha
kbye



 


Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Monday, 14 September 2015

esok ??

Assalamualaikum...

 
sekian lama x bukak, x mengedit, x update, x bt pape utk satu2nya blog kesayangan gueh hahaha...
sejak start layan kpop balek nie, aku jd rajen sat nk edit blog nie.... tpi x byk gmbaq dh dlm laptop nie nk buat background pon x dk.. takat update lagu bru bley la hahahaha....k hambarr hahaha kbye.

nieee....ketaq lutut cek. sakit abeh peqot. keh apa? 
yalah... aku ja x masuk U lagi. dh jd malaih dah nk belajaq pon.
Mood belajaq melayang. sebab geng semua dok kt U dh hmmm... dih3x.
Esok keluaq result utk rayuan....
In shaa Allah, ada rezeki ada la aku smbung belajaq. 
Kalo x dk jgak, aq kena minx keja mna2 la x pon tunggu Aman Central bukak. 
Aku tolong bisnes kak aku. Tu pon klo dia jdi. huhu....
Serious mood belajaq dah x dak!! Hmmm.....
Klo dpt pon...jd second intake. Malu tu ya.
Tapi smpai bila nk malu tu x taw la kan....huhu

Hmmm...... rindu lak kat adek aku sorg tu. Qitu x ley ikot pi tgk dia. Keh mak aku pi ngan makteh.
Paiyah tumpang org. Org tumpang kita x pa...hmmmm

Well, tgh menaip smbil dgr JUST RIGHT- GOT7 mcm2 idea keluaq nk menaip hahahaha
lagu nie sweet ahhh....hahaha... mcm Just One Day- BTS pon best...hihi eahh..
mcm nk promote lagu feveret sndiri lak hahahaha...
Btw, to all my friends yg naseb lebih kurg iollzz... all the best kayh. 
In shaa Allah ada rezeki kita. 

Ermm.....mna nk cri wallpaper or background lawa2 eah?? tpi yg smart2 ah. Bukan gegirl punya hahahahaha. Sbb even iollzz pompuan tpi sifat boyish tu ada hahahhahah Lulzz....
Nak background smart2 tulis2 nama group idol ka, nk kena buat sndiri tpi x reti sgt hahahaha
sbb laptop nie x dk photoshop. Nak guna photoscape pon aq x berapa arif... setakat edit besa boleh la. hahahahahaha masalah betoi la hahahahaha.

Btw, lagu BTS jd byk dlm list lagu aku skrg sbb diorg tgh kuasai list lagu2 aku. 
hahahaha..... x sah sebelum tidoq x dgr.
Astaghfirullahal'azim...
laqa naw2 aku nih huhuhuu.....
 "Insaflah Najlaa" 
hahahahahahaha............tiba2 mood serba salah kt diri sndiri...
hihihihihi.... k lah. Sakit perut lak. Nanti ada masa aku update entry baru. 
Bye Bye...
Assalamualaikum wbt.



P/s: Sentiasa bersedia dgn apa jua keadaan. Sebab kita x tawu apa yg ada di depan. Sentiasa motivate diri sndiri jgn harap org sbb org x tawu situasi kita. Kita n Allah ja taw. 
Kipidap Dongibap!! hahahaha




Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Sunday, 10 May 2015

6May2015-history- =)

Assalamualaikum w.b.t ~

dah berhabuk dah blog nie.... berkurun x bkk...
ermm ermmm.....malas nk update....kekekeke...
yassss....today is 11/05/2015 || 1:57a.m ||
tengah layan Hati Perempuan soqang2 aku hahahah 
semua dh tidoq lena.......10 May hari IBU..
tpi kitorg x wish pon... mesti mak sedeyh....
abg emy lah .....menspoilkan mood hari nie... bengong !!!! 
benda tu syubhah!!! bukan HARAM lol.
dia yg x gelong. Akak pon dh tgk video UAI tu... 
malas nk bahas... so kami biaq dia soqang2 dok menang dlm group tue.
biaq pi lah. nak sgt. dah kalah maqah. kata aq melawan. aq bg info ja vungukzzz!! -_-''
susah cakap ngan org ceni lol....semua nk menang. semua dia betoi. pndapat oqang len x leh pakai. payah lahaiiii hahhahahahahahahahahahaha.....

hmmmm...x kena ngan tajuk?? suka hati lah!! hahaha ok2...back to the real story based on title for this entry. hmmm hmmmm.....6May2015... Alhamdulillah ~ syukur nikmat Allah bg kat aku hidup 19thn kat dunia nie... moga dgn umur da meningkat dewasa nie..mematangkan aku lagi.
Dan aq harap aq hidup sebagai seorang Islam... aq hidup x sia2.....
and that's why....i'm always pray.. I want to be the best to get the best. 
may Allah bless us. Ameen ya Rabbal'alamin. in shaa Allah.... dengan izin Allah...




****************************************************************************




hadiah classmate aq bg jam tangan purple. thanks.
instinct aq kuat sgt kata jam tu jam yg org kasi dia but dia x nk sbb 1st x minat jam besaq 2nd wrna purple. and aq rsa instinct aq tu betul. kecewa cket... tpi x pa. tinggal tu ja satu2 kenangan hang bg. 
sbb semua ss conversation aq ngan hg yg dh lama gila dlu2 dri 1st sem yg aq ss and simpan.. aq dah buang semuanya. aq da delete.... sbb aq x nk apa2 perasaan pon ada lagi and x maw pikiaq langsung psai hg dah. gmbr2 hg and gmbr aq dgn hang pon dah delete alhamdulillah. senang. mark.. mark...mark...and mark... then delete all.
klik OK... then settle. just that easy. cuma tinggal gmbar kau dengan ezwansyah ja belom. yg x de aku.... aq tunggu masa nk delete file ''Chinguyaaa" tu... tpi syg nk delete.. sbb gmbr ezwan ada skali. syg plak nk delete gmbr memori dgn dia. hahahaha lol...tpi in shaa Allah... One day aku akan delete jgk... Mungkin esok..atau lusa..yg pasti secepat mungkin. semua gmbr yg aq penah ss aq da delete. 
Sumpah dah delete. Wallahi aq dah delete. Sebab aq jd benci. menyampah sakit hati... bila tgk gmbr kau. Sbb tu cket2...tiap hri aq delete..... moga x de kenangan yg tertinggal dlm fon nie pasal kau and kawan kau. aq nk clean kan memori aku..nk buang semua gmbr yg x de guna. 
kau jangan igt muka kau hensem semua suka?? 
kau jangan igt kau baik then semua org suka??
kau jangan igt semua pompuan suka dgn "kebaikan" lelaki...
KAU SALAH!!! 
itu je nk gtau.....

-Wallahua'lamu bissowab-




***************************************************************************



spoil entry aq sbb ade cite kau lol hahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahah....
kbaii....

Alhamdulillah....diri masih suci dri title couple...
yesss....thats very important utk aku. Sbb aku nak pastikan akn hanya ada seorang yg layak bercouple dgn aku iaitu "My Husband". yassss... I want to feel love after married. Couple after married.
I want to feel that kind of LOVE. Sebab yg halal itu diredhai Allah s.w.t serta keluarga....
 x yah pikir dosa pon. =) 
Sekian =')


P/s: maaf kali nie tiada p/s..... malas dah nk menaip sori hahahaha...



 




Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Sunday, 5 April 2015

Alhamdulillah =)

Assalamualaikum... =) =) =)

muehhehehee.... lama benar gue nggak aktif blogging...
kerinduan nih hahaha....lol
weh weh weh... menghitung hari nak abes matrik nih.. hahahaha
sedih gk laaaa sbb nk pisah ngan kwn2 aku haha..
sapa x sedih..
jumpa kawan mcm2 ragam... 
ada yg suka kita 
ada yg menyampah ngan kita
ada yg 50-50 dgn kita...
ada yg dengki dgn kita
tapi xpaa.... itu perkara biasa...hahahaha..
aku x kesah pon...
hidup cuma sekali..
so, kita hadap jee...hahaha
cakap memang mudah...
haha lirik lagu gitewww....
hmmmhmmm.... ngaqot la aku nih.
next week dah study week... so, lebih kurg 3 minggu je kat cni.
yehetttt!!! x sabar nk abes matrik. hehe.. =)

pastu perancangan slps matrik ...erm ermmm...
nanti aku update. =D
ermmm...... ade lagi aq nk story hari nie....
tapi waktu x mengizinkan lulz.....hahaha 


12:15p.m LIBRARY KMKT.
BILIK CYBER.

Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Monday, 16 February 2015

Hancur!!! Musnah!!! erkk?!!

Assalamualaikum dunia...
Marilah semua..
kita lihatkan diri kita.. 
semua serupa...
Damailah semua..
KIta bersaudara..

=D 

saja buat meriah even x pon ...heh heh heh heeeehhhh #Hambar =P
yaw yaw yaw...kenapa tajuk entry kali ini begitu ??
kenapa begitu ya?? huhu...
Hancur beb UPS2 aku... hahaha -_-" 
dah aq dah x nak pusing belakang... biar lah
benda dh jadi.. 
kita kena move on. Tak boleh nak bersedih n give up je . Nak nyesal x boleh. 
Memang salah sendiri. hahahaha.... 
Saja hiburkan hati yg x terhibur nie...hahaha =P
Tak pa... yang dh jadi Let It Be.
Just LET BYGONE BE BYGONE!
Now, just further dengan apa yang ada depan mata. 
x yah kaleh tgk dah apa yg dh jadi tu. Biaq jd iktibar utk diri sendiri.
Bangun Najlaa bangun!!! 
Bangun utk PSPM2 nie.....bangun utk berjaya. Jangan qalet dah.. hahaha =P
well.... kat matriks nie x lama dh pon...skrg dh bulan 2... 
28 April dh abes bruh !!! Yehet!! =D
Bakal tamat beban yg kau tanggung lebih kurg x smpai setahun kat matriks nie...
fighting Najlaa!!! U can do it Man!!! =P =D
Btw, satu masalah lagi timbul bila x taw nak pilih kos dan U mana nnti nk further -_-"
Ini masalah jugak... aku dah set dlm pala otak nk jd doktor...
tp Takdir Allah ... dh ditentukan aq mmg x boleh jd Doktor T_T
tp...x pa... second and third choices ade lagi.
Sama ada kau jd Bisneswoman atau Artis. Kahhhh!!!!
Artis tu yg x tahan tu hahahaha =P
x palah...apa2 pon..perancangan Allah adalah yg paling baik.
Kita x taw masa depan kita... 
kita x taw hari esok kita mcm mna... boleh kah kita lalui dengan senang atau sebaliknya....huhuhuhu wahhh dah rsa mcm lirik lagu dah hahahaha =P
Biarlah apa2 pon aku berserah pada yg MAHA KUASA...
Dia ja yg taw apa yg terbaik bg aku. Mudah2an Allah permudahkan urusan dan ringankan beban yg tertanggung... Moga Allah berikan perasaan minat atau suka dengan apa yang dirancang...
Amin ya Rabbal'alamin.



P/S: yaa!! Konfius nak pilih U nie...hahaa... tp apa2 pon ...
MAN PROPOSE GOD DISPOSE
apa2 pon yg kita rancang kita kena ingat..
Kita hanya merancang.. Allah juga merancang..
dan sesungguhnya Allah sebaik2 perancang dan sememangnya 
Allah yg menentukan =')
ingat juga... 
Apa yg kita suka x semestinya baik untuk kita
dan
Apa yang kita Benci tak semestinya buruk untuk kita.
Wallahua'lamu bissowab =')
Assalamualaikum 







Gomawo!!! :D 4 reading my entry