Monday, 8 December 2014

esok bruh !!! ESOK ??!!!!

Assalamualaikum w.b.t ~

Annyeonghaseyo!!!! Dega Najlaa-imnida... -_-"

I'm not in good emotion for now.... feeling nervous dowhh...
kau pikir apa ??!!! Result PSPM 1 keluaq esok woiii...dushh 
*tampaq muka sndiqi bg sedaq hari apa esok*

aduuuuuuhhhaaiiii....lemahnya... ntah laaa.... Hope dapat habeskan sem 2 kat KMKt nie...
Aq nak A2P5 kekal dengan 15org smpai abes Sem 2 nie... x nak la hilang kwn...
sbb kita kat cni pon setahun ja...x smpai setahun pon... 10 bulan ja..
hang qasa???
hmmmmmm hmmmmmm......x taw laaaaa....
pikir 2 3 4 kali jugak pasai result nie...
makin dekat result nk keluaq makin aq pikir...
"apa aku jawab time exam hari tu hah?? Aq x rasa mcm aq jawab pon..rasa mcm x jawab apa2..."
and the feeling become strong bila Sir Hasnol dh ckp pasal paper akaun punya marking cena...aduuuuuhhhaiiii.... silap besar la tu Sir.... 
akaun lagi laaaa....aq mmg tawakkal je ...


P/s : Ya Sohabati.... wahai sahabat2 ku sekalian... tadahkan tangan mu...berdoalah pada Allah.. Moga Allah terima doa kita ini... sama2 doakan kejayaan bersama... In shaa Allah..mudah-mudahan.. ada di antara kita yang doanya diterima oleh Allah... Amin..Ya Rabbal'alamin ...


" Ya Allah , Ya Rahman , Ya Rahim.... berikan kejayaan pada kami semua esok hari ya Allah.
Kekalkan lah A2P5 dengan 15 orang kami ya Allah... Jangan kau singkirkan sesiapa pun di kalangan kami ya Allah. Begitu juga sahabat2 ku yang lain yang juga menanti result PSPM1 esok Ya Allah. Berilah kami kekuatan untuk menempuh apa jua cabaran esok hari ya Allah. Panjangkanlah jodoh kami dengan Kolej Matrikulasi kami ya Allah. Panjangkanlah tempoh pengajian kami di sini ya Allah. Izinkan lah kami menamatkan pengajian bersama-sama di program matrikulasi ini ya Allah.
Ya Allah kau terimalah doaku ini ya Allah! Terima lah doa hambaMu ini ya Allah! Terima lah doaku ini ya Allah ! Rabbana Atina fiddunya hasanah wafil akhirati hasanah waqina 'azabannar...Amin ya Rabbal'alamin "


Wallahu'alamubissowab =D




Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Monday, 22 September 2014

Krik krik... No entry ..lalalalala.... -_-

Assalamualaikum ~ hyep!!! Annyeonghaseyo!!! 
Najlaa-imnida !! =D

babe......hahaha...dh bukak blog... dh nk update entry jd x twu plak ape nk update hahahaha....kelakar...sengalllaaaaa.....hahahahaha...

**************************************************************


duuhhh....smlm...wassep ngan dia...hmmm..... klkar pon ade...keke
ko serious ke main2 je dowh??!! haha....sbb aq terkejut gile dgn soalan tu...
hahaha....hmm....aku....bkn apeee....aa'aahh..... aku sayang kau...
pasal soalan tu....aq x nk jwb lagi.... nnti aq tunggu kau tanya lagi sekali soalan tu aq jawab.... 
sbb aku rasa... it's not the right time to answer it , mianhaeyo....
klo ko x tanya pon.... nnti aq ungkit balik...n jwb soalan kau tue...hahaha
tp aku harap kau tanya aq balek laa....drpd aku yg ungkit kan...
sbb tu ...kau yg nk tawu kannnnnn????? kan?? kan?? kan ??
hahahahah......x tawu la weh....hmmm..... 



**************************************************************


ermm....x tawu la nk update ape lagi ..... len kali la aq update entry lagi ehh... eh eh ?? hahaa

kk bye ~ Annyeong!!! 
Assalamualaikum ~


P/S: Ape2 pon doa byk2 kat Allah... Mengadu pada Allah...
klo betul2 nakkan dia.... InsyaAllah ~ 
Moga Allah permudahkan...huhu Ameen Ya Rabb ~




Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Thursday, 28 August 2014

Matrik Kelate =D

Assalamualaikum w.b.t ~

Annyeonghaseyo !! Najlaa-imnida ^.^ 
Lamanyaaaaaaaa x update entry blog huhu ~ syg dowh blog nie.... tertinggal cm tue jeh....huhu...xpe2 .. I'm back for cleansing the bored moment and we should make some noise !!!!!
YEHETTTT !!!!! ape x faham??!!!
k... fine ~
 
 
 
 
**********************************************************
Masuk bab Matrik Kelantan @ Kelate heheheh....
dah dekat 3 bulan kt cnie... and aku dah abes pon test UPS
Ujian Pertengahan Semester - 1
mcm SPM kowt !!! perghhh....!!! hahaha derita dia sebijik bak hang ~
tp .... tue semua pengalaman....nnti masuk U ~ Allahu.... orang yg melaluinya ja tawu...
nak cerita ~ 
Kat Matrik nie...best !!! Sbb semua baru!
Dapat kwn baru.... yg lawak...aq x rmai pon jumpa dak Kedah kat cnie...~
Mostly yg rapat dgn aq kat cnie... dri Selangor , Johor...and others... 
Dri Kedah boleh kire dgn jari...hahahah.... tp bukan kwn aq yg len x leh kire dgn jari.... tp nk bgtawu ramai nye kwn aku...hahah...kk...bye
 
 
***********************************************************
 
Errr.........penatnya Matrik....biase laaa... PST kan..
Program Satu Tahun...Sesi 2014/201
ermmm.....x de citer sgt klo formal2 nie hahahah.... k bye 
 
***********************************************************
 
Nanti aq update lgi eah pasal aku kat cnie.... Malas nk panjang2 story ~
Nanti aq susah berhenti ~ ahahahahaha lols~ kekeke... mmm....
For now , Aq dkt Library KMKt - Kolej Matrikulasi Kelantan ~
Td 3.20 bru keluar dewan kuliah.... abes kuiz Bisnes Bab 6 ~ 
Ermmm..... soalan boleh kata senang... aq je x berapa nk ingat huhuhuhu.... ~ 
What is tujuan for Carta Gantt ?? Carta PERT ??
Kegunaan TPM?? Allahu !! Lupaaaaa..... T_T
x pe ....bende dh lepas....jgn ulang dah lepas nie...kayh NAJLAA !!
Fighting for PSPM-1 !!! U can do it !!! hahaha.....
See......aq dh start pnjg....x leh berhenti...kekeke... kk bye~ jumpe lagi eah blogger sekalian...
byebye ~ Annyeong !!! Assalamualaikum !!!
 
 
P/s: For Matriks Student especially... All the best for ur studies at there (ur place) ... may Allah Bless all of us always ^o^
Jangan tension2 mcm aku kt cnie taw..... hahaha...aq nie buat tekanan jiwa jaaaa.... gila jugak aq nnti..kekeke.... Wallahua'lamu bissowab... 
 
 
 
 
 

Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Wednesday, 7 May 2014

Happy Birthday To ME !!! eh besday aku 6May laa lewat post entry hehe~

Assalamualaikum w.b.t ~
 
 heheheheheehhehheehehehe..... qenyih panjang aku =D =D =D
Awat x qenyih nya.....smbut besday sndiri ...seronok la kan ??
Besday Aku 6 MAY sama dgn Baekkie -EXO yg omey tue hehehe....
yg nie kek aku :-
hihihi.... Najell Anjell pon jd laahh... ahha jd trademark plak =_=
 
erm... nyum3x.... sedap oohhh.... kek aiskrim nie ^0^


 Yang nie plak Kek Baekkie or Byun Baekhyun -EXO
kek dia nampak cm sedap ~ hehehe...tp aku rasa kek aq lagi sedap hahaha ^o^




 well..... x mengharapkan apa2.. cukup la ingat aku dalam doa hampa ~
hehehe... trimasss semua yg wish besday aku kat FB... ahha... boleh kira berapa org ja yg wish ...haha lwk la... ~ Aku cbok ingat besday org... orang x ingat pon besday aku...
x pa... x kesah... La'a kan x penah kesah..=D
setakat kwan untuk mengisi lapang...itu la depa yg bergelar kwan kat aku...
semua sama saja..... hehee... x pa2 ku hanya pohon doakan aku ~
Agar aku berubah menjadi lebih baik =D

P/S: ehem3 ~ dh sweet 18 nie.... hehe ape wishlist bru dlm hidup?? or New Vision ??
hehehe... ~ Itu diri sndiri yg tentukan... =D jgn cbok laa >o<





Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Friday, 11 April 2014

Interview IPG ^_^

Assalamualaikum w.b.t ~
 
Annyeonghaseyo !!! hehehe.......apa khabar semua stalker blog aku nie ?? *ade ke stalker kat blog aku nie* =3
apa2 jelah =")
 
okay!!! hah..... Alhamdulillah ~ bru2 nie semak tawaran temuduga IPG ~
Alhamdulillah ~ Dapat... tawaran , Maths (sk) 
Interview dkat Jitra , Kedah ~ Alhamdulillah ... dkt... klo kat Penang maw nangis aku.. ='(
sbb jauh sgt kt Penang... x de sapa2 bleh hntr aku ='/ 
Tarikh interview , Hari Selasa nie ~ 15/4/2014
Doakan aku yah!!! =')
InsyaAllah pada semua kawan2 yg dpt twrn yg sama atau lain ~ Kita sama2 doa utk kejayaan kita semua yeaa~ =')
 Ramai kwn2 aku update status kat fb *yg dpt IPG la* post gmbr skrin ... gmbr slip akuan tawaran tue -_- aku nk buat jugak centu ="/ tp x reti =3 .... x yah gelak la x lwk pon -_-.. eh x gelak eh ?? ok2 =3
 uhm... takut , syok semua ada =.=  ~ Bukan apa ...... x tau la ~ Aku x nk jd Cikgu ... serious ckp bukan bidang aku -_-... still hoping for Matrik ~ Please~ 
 
 
"Ya Allah Ya TuhanKu , berikanlah hambaMu yang bernama Nur Afiqah Najlaa Binti Mohammad ni dapat tawaran masuk Matrik ... Ameen Ya rabbal'alamin"
Thanks sbb doakan saya =')

harap termakbul ~ Terima Kasih byk2 =')
ok2 bye ~ Annyeong !!!
P/S: Bukan x bersyukur dpt interview IPG tp...~ Org yg melalui jalan yg sama dgn aku saja akan fhm aku ='(

Gomawo!!! :D 4 reading my entry

result -_-

Assalamualaikum w.b.t ~
 
Annyeonghaseyo !!! hehehehe.... dh berapa lma x update blog yg berhabuk nie -_-
ada penyapu sampah dgn penyapu sawang dak ?? muehehee =3
okay2 ~ tgk title pon dh boleh agak apa yg nk diupdatekan kan??  =3
bukannya apa....saja la update =') haha x abeh2 dgn word update lagi -_-
okey !!! -_-
Alhamdulillah ~ Result SPM selamat keluar pada Tarikh 22/3 haritue ~ 
And Alhamdulillah ~ not too bad la result saye nie =3
Alhamdulillah ... x de D dan ke bwh dn yg penting x de Fail ~
Result saya adalah seperti berikut :-
 
Sains = A+
Mathematics = A
Perdagangan = A
Bahasa Melayu = A
Bahasa Arab = A-
 
A sajalah yg patut diberitahu pown =3 hahaha... malu jugak nk tunjuk result nie ~ 
Tpi difikirkan balik , ini utk pengajaran semua la =3 
Pengajaran apa ??
halah !!! nk buat something biar betul2 bukan men2 =3
Aku x taw nk update apa pasai result nie ...
Aku hanya mmpu bersyukur dgn apa yg aku dapat skrg =')
Hampa semua pon (batch 96, SPM2013) patut bersyukur dgn apa yg kita dapat ...
x kirala... elok atau x yg kita dapat tue  ... Allah jugak yg bg...
Dapat result elok pon belom tentu dpt jamin masa depan kan..??
semua orang taw kan ?? Pernah dengar ayat nie ??
"semalam adalah sejarah 
esok adalah masa hadapan"
aku x ingat sgt ayat penuh... fhm2 jelah =3 hehe ~
itu jah utk entry result saya kali nie =3
mmg agak lewat.... ahaha sbb lama dh nk update pasai result nie..... tp x taw kenapa setiap kali nk bukak ... nk update entry blog.... jd malas nk menaip.... hari nie ja tiba2 rajin sat... tue yg buat jugak tue =3
Okay!!!! Annyeong!!! 
P/S: Redha....itu jalan terbaik...jila dh x de harapan ~

Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Thursday, 27 February 2014

Dah penghujung bulan 2 ??

Assalamualaikum w.b.t ~
 
Annyeonghaseyo....hah!!! budak SPM 2013 pakat ketaq abeh dh la ~ hoho....
Result SPM 2013 keluaq 20/3/2014....sapa x ketaq ~ 
ketaq abeh lutut nie ..daqah tinggai setitik ja nie...pucat abeh dah ~ hoho 
nmpak x bombastik punya ayat ...over kalah SHAKESPEARS hahah~ *LOL*
dah.....sat ja kan masa ! Haqi nie 27/2/2014 .... lagi saqi lagi nk masuk bulan 3 ...
Aku buku teks B.Arab yg hilang x pi hntaq lagi....naya aku ...
Satgi x pasal2 result kena gantung ....aku nk post mak aku gelak kat aku .... 
"Qumah bukan men dekat hg nk post ...karan pa hg nie ?" 
Mak oiii....mcm x fhm adek nie cena...hohoho......bukannya apa
Malu + Malas = Segan....hehehehehe....Malu jumpa cikgu .
Satgi buat cikgu tanya aku dok buat apa...hehe malu la saye !!! *wekk*
hahaa...ngaku jalah ...dok saja umah jaga anak mnkan smbil jaga badan bhahahahaa...!!
Malu weh nk ambek result nnti !!!
Hah !!! cakap pasal result ~
Hampa do'a la byk2 bg result SPM batch'96 yg terbaik....
Do'a bg aku dpt Result yg terbaik sesuai aku nk smbung bljaq nnti ...
Ameen Ya Rabb !!!! Mudah2an la noh !!!! sama2 lah kita do'a bg semua dpt result cantek2 cemerlang gemilang terbilang semua yah ~ hehe...
errr....nk ceqita apa lagi hah ??
Aku x dak story sgt la ...besa la dok umah tiap2 haqi rutin sama ja....
hehehhehe.......
 X palah ~ tu ja kali nie aku nk update.....Insya'Allah ada jodoh jumpa lagi semua noh ~Assalamualaikum ~
 
 
P/S: Semoga dapat apa yg diimpikan ya ex-SPM candidates...semoga yg dihajati menjadi realiti...
kita manusia...kita hanya mampu berdoa dan tawakkal pada Qada' dan Qadar....
semua dh ada takdir masing2...setiap amalan kita yg kita buat akan mengubah takdir tue....so 
"jaga2 ado yg meqati" heheh...ok ...bye Assalamualaikum w.b.t 
Annyeong !!!


Gomawo!!! :D 4 reading my entry

Wednesday, 8 January 2014

Selamat Tahun Baru !!!

w.b.t ~
 
Annyeonghaseyo....nae...this is new year...so i want to wish for all of u ...Happy New Year 2014...hope u will enjoy it....nicely....bdk2 kena masuk sekolah dah...
budak yg x kena p sekolah nie...seronok sbb x yah pikir pasal HW dah !!! hahahahahhaah...
*gelak jahat plak* 
keke....bukan selalu....so...biasa la tahun bru mesti semua ada azam bru...kan...??!!
wishlist bru pon ada ?? wah...kemas !!! keke ^_^
haha..biasalah.....zaman dah berubah dunia dh maju...
aku pon x tau apa nk tulis lagi...
Selamat Tahun Baru jelah tumpang awal lagi nie...hehe...@_@
Semoga thn lpas mnjadi sejarah yg bermakna bg korg dn thn nie mnjadi cabaran yg menjadikan korg lebih kuat mentaliti utk mnjdi mujahid dan mujahidah....insyaAllah ~


P/S: Ada org dok mrh kat fb , kita org Islam smbut bulan hijrah bukan masihi...
hakikatnya ...awal muharram la thn bru hijrah bukan 1 Januari hari tue...jgn la mrh2 mmg betul . Sbgai org Islam kita smbut thn Hijrah bukan Masihi...tp thn hijrah dh masuk Rab' Awal dh ....skrg nie....nk buat cena...negara kita pon bukannya 100% Islam seluruhnya...~ ^_^ 
salahkah smbut thn bru ?? Nauzubillahiminzalik~ Kalau salah ana minx maaf la...




Gomawo!!! :D 4 reading my entry